Ministrul polonez de Externe: Militarii NATO au ajuns deja în Ucraina.

Rusia produce de 3 ori mai multe proiectile decât SUA și UE: 250.000 pe lună.

CNN: SUA s-au pregătit riguros pentru un posibil atac nuclear rusesc în Ucraina.

Suedia a introdus serviciul militar obligatoriu pentru o eventuală invazie a Rusiei.

Zelenski a replicat dur la adresa Papei: „Biserica e în primia linie a frontului”.

Radosław Sikorski, ministrul polonez al Afacerilor Externe, a avut o declarație surprinzătoare, prin care a precizat că militari din țările NATO sunt deja în Ucraina: „Aș dori să mulțumesc țărilor care își asumă acest risc. Ei știu cine sunt”, a spus politicianul polonez.

Totodată, conform CNN, care citează oficiali americani, Pentagonul s-a pregătit riguros pentru un posibil atac nuclear rusesc în Ucraina la sfârșitul anului 2022, iar Zelenski îi răspunde dur Papei la sugestia de a căuta pacea cu Rusia.

Mai mult, Ucraina a doborât 50 de drone în regiunea Odesa în acest weekend.

Marea Neagră, dintr-o zonă pașnică de comerț, a devenit acum o zonă periculoasă.

Rusia urmărește transportul maritim, în special de cereale, dar se și răzbună pentru pierderile navale: o treime din Flota rusă la Marea Neagră este pe fundul mării.

Frontul este blocat, Ucraina construiește o linie fortificată, Rusia a trecut la producția de război, de 3 ori mai multe proiectile și singurele soluții sunt presiunea pe linia frontului cu bombardamente de artilerie și distrugerea industriei și veniturilor prin bombardamente la distanță.

Militari au fost în Ucraina, i-am și văzut. Este clar că Ucraina a avut nevoie de ajutor militar dacă ne gândim că României i-a luat 3 ani să operaționalizeze sistemele PATRIOT, iar Ucrainei mai puțin de 2 luni. În acest moment, Italia și UK au venit cu declarații că nu au militari în Ucraina.

Militarii NATO au fost în Ucraina, dar nu pentru a lupta, ci pentru a-i ajuta în folosirea noilor tehnologii.

Citește și