„Inteligența artificială vine și va produce efecte într-un timp mult mai scurt decât ne așteptăm”, a declarat Radu Oprea.

Întrebat dacă ne vor lua roboții joburile, ministrul a răspuns: „Unele da, dar trebuie să le transformăm în alte locuri de muncă”.

El spune că oamenii care au astfel de locuri de muncă care presupun activități repetitive „pot și trebuie să fie pregătiți pentru a avea alte joburi”.

Românii ale căror atribuții la serviciu sunt repetitive și pot fi înlocuite de roboți și de Inteligența Artificială trebuie să se pregătească pentru alte locuri de muncă, a afirmat vineri seara ministrul Economiei, Radu Oprea.

„Inteligența artificială vine și va produce efecte într-un timp mult mai scurt decât ne așteptăm. Din această perspectivă, împreună cu colegul Bogdan Ivan, ministrul Dezvoltării, încercăm să discutăm cu mediul de afaceri și să vedem care ar fi impactul asupra locurilor de muncă”, a declarat Radu Oprea.

Întrebat dacă ne vor lua roboții joburile, ministrul a răspuns: „Unele da, dar trebuie să le transformăm în alte locuri de muncă”.

Potrivit acestuia, oamenii care au astfel de locuri de muncă care presupun activități repetitive „pot și trebuie să fie pregătiți pentru a avea alte joburi”.

„Am cunoscut antreprenori care au proiecte fantastice în Inteligența Artificială și mi-au spus că ei fac parte dintr-o comunitate de 5.000 de IT-ști care lucrează cu A.I. Am fost surprins, mergând în Germania, la o firmă renumită, să văd că șefa departamentului de A.I. era din România.

Citește și