Pizza caldă, cu crustă crocantă și brânză topită este irezistibilă pentru mulți dintre noi. Dar ce se întâmplă atunci când nu o poți mânca toată și ești nevoit să mănânci pizza rece?
Din fericire, există un truc la îndemână pentru încălzirea pizzei care îi redă exact același gust ca atunci când ai comandat-o. Ai nevoie doar de două cuburi de gheață.
Probabil că ai încercat să reîncălzești pizza și aluatul a devenit gumat și de nemestecat. Ei bine, există o anumită metodă ca să ai parte de acel blat crocant pe exterior și pufos la interior.
Nu există niciun sentiment mai plăcut decât să te trezești a doua zi dimineață și să-ți amintești că ai resturi de pizza în frigider.
Dar se pare că ai reîncălzit pizza greșit toată viața.
Dacă vrei să ai o pizza delicioasă, încearcă trucul în care pui pizza și câteva cuburi de gheață într-o tigaie fierbinte, înainte de a o acoperi cu un capac.
Într-un videoclip recent, un pasionat de gastronomie a împărtășit pe Tik Tok cum reîncălzește pizza folosind o tigaie și câteva cuburi de gheață.
În videoclip, se vede cum acesta pune o felie de pizza într-o tigaie cu două cuburi de gheață și apoi acoperă totul cu un capac.
Acest lucru practic încălzește pizza la aburi, făcând-o caldă și umedă, dar fără o bază umedă.
Fanii au apreciat trucul rapid și simplu, videoclipul obținând mai mult de 70.000 de aprecieri.
<
Când ai pizza rămasă, pune-o în frigider pentru a o mai mânca și a doua zi. Unele persoane preferă chiar să o mănânce direct din frigider, fără să o încălzească. Dar cât timp poți ține acea pizza în frigider?
Poți mânca resturile timp de mai mult de una sau două zile?
Cât timp sunt bune resturile de pizza? În general, toate alimentele gătite și resturile pot fi păstrate în frigider timp de cel mult trei sau patru zile. După aceea, acestea ar putea începe să se deterioreze și să conțină bacterii. Patru zile ar putea fi un termen limită. Mâncatul pizzei rămase în frigider timp de mai mult de patru zile ar putea cauza tulburări intestinale.
Cum să depozitezi corect pizza rămasă
Stocarea corectă a alimentelor în frigider este importantă. Dacă nu o faci, acestea ar putea începe să dezvolte bacterii chiar mai devreme. Asigură-te întotdeauna că pui alimentele în containere etanșe sau asigură-te că sunt strâns înfășurate și sigilate în pungi cu fermoar. Alimentele gătite trebuie să-și păstreze umiditatea și să prin etanșare împiedici intrarea bacteriilor care te-ar putea îmbolnăvi.
Asigură-te că refrigerarea resturilor se face imediat după gătire sau reîncălzirea lor. Dacă ceva a stat afară timp de peste două ore, ar trebui să-l arunci imediat, în special orice aliment care conține carne sau brânză.
Pizza conține în majoritatea cazurilor ambele, ceea ce înseamnă că ar trebui să pui pizza în frigider exact când te-ai hotărât că nu mai poți să mănânci.
Pentru a-ți menține pizza proaspătă mai mult timp, ia în considerare punerea ei în congelator. Folosește punguțe speciale pentru congelator sau containere etanșe.
De asemenea, poți înfășura pizza strâns în folie alimentară sau folie de aluminiu. În congelator, pizza ta va rămâne la cea mai bună calitate timp de o lună sau două.
Cel mai important este să te asiguri că pizza ta nu stă afară mult timp la temperatura camerei. Bacteriile pot crește rapid ori de câte ori pizza rămâne la o astfel de temperatură. Riscul de a dezvolta bacterii crește dramatic într-un timp scurt. De exemplu, numărul bolilor transmise prin alimente s-ar putea dubla pentru fiecare 20 de minute în care mâncarea stă la temperatura camerei.
Te întrebi cum poți să-ți dai seama dacă pizza rămasă s-a stricat? Caută mucegai sau orice alt aspect ciudat. Dacă simți un miros neobișnuit sau are un gust ciudat, aruncă-o pentru a fi în siguranță.
Există patru moduri principale de a încălzi pizza: tigaie, cuptor cu microunde, cuptor și airfryer.
Opțiunea recomandată pentru reîncălzirea unei pizza este cuptorul convențional. Pentru o pizza normală, preîncălzește cuptorul la 180 de grade mai întâi. Acesta este un pas crucial, deoarece vrei să o reîncălzești, nu să o arzi. În timp ce cuptorul se încălzește, pune o foaie de copt pe o tavă.
Pulverizează apă pe partea de sus a pizzei. Această ușoară stropire ajută aluatul de pizza să se extindă în loc să devină tare, gumos sau chiar prea moale.
Odată ce cuptorul este încălzit, pune pizza pe cel mai de jos raft al cuptorului. Timpul de coacere ar trebui să fie între 10 și 15 minute.
Dacă reîncălzești pizza într-o tigaie, pornește focul mediu-mare. Acoperă tigaia cu un strat subțire de ulei de măsline. Odată ce uleiul se încălzește, reduce căldura la mediu. Așează pizza rămasă în tigaie și acoper-o cu un capac.
Ai nevoie de capac pentru că este un pas crucial. Capacul ajută la topirea brânzei și la încălzirea ingredientelor. În plus, va ajuta la menținerea unui echilibru adecvat al umidității. Ține poza în tigaie timp de trei până la șase minute odată acoperită.
La cuptorul cu microunde, lucrurile sunt simple. Setează-l la putere medie și lasă pizza cam 2 minute să se încălzească. Dacă ai loc, poți pune și un recipient cu puțină apă, astfel încât pizza să nu iasă gumoasă sau prea tare.
Pune pizza într-o farfurie și alături un recipient mic de apă. Lasă totul la cutporul cu microunde cam un minut jumătate – două. Apoi, pizza reîncălzită va avea crusta crocantă și toate ingredientele de deasupra topite datorită aburului care s-a format cu ajutorul apei din recipient. Totuși, dacă vrei o pizza bună și a doua zi, cel mai bine este să încerci trucul cu tigaia și cele două cuburi de gheață.