Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei și unul dintre cei mai vocali susținători ai regimului Putin, a răbunfnit după ce UE a cerut Rusiei să returneze tezaurul României.

Uniunea Europeană poate fi „trimisă” doar ca răspuns la rezoluția privind restituirea aurului românesc exportat în Rusia în 1916-1917, a menționat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev. El a amintit, de asemenea, rezervele rusești de aur și de valută înghețate în Europa, informează presa de stat rusească TASS.

„Ei bine, nici măcar nu știu cum să răspund la o asemenea obrăznicie”, a scris politicianul pe pagina sa VKontakte . El a reamintit că în UE au fost furate active rusești în valoare de 300 de miliarde de dolari, iar acum „cere returnarea aurului mic” la București.

Joi, membrii Parlamentului European au susținut cererile României privind restituirea arhivelor istorice ale aurului exportat în Rusia.

Mai mult, Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate, a citat, de asemenea, o remarcă a unuia dintre personajele din filmul „Brother-2” al lui Alexei Balabanov: „Un singur cuvânt – români!”.

Potrivit lui, „românii, după cum știți, nu sunt o națiune, ci un mod de viață”.

Medvedev nu s-a mulțumit doar cu jignirile la adresa românilor și i-a calificat pe liderii europeni drept idioți, slabi și nulități și a remarcat că decizia lor de a susține din nou cererile a fost un motiv de surpriză.

Politicianul rus a spus că aurul a fost naționalizat în 1918 de autoritățile sovietice „pentru comportamentul rău” al României. URSS, a spus Medvedev, a refuzat să plătească datoriile Imperiului Rus, iar „România a acceptat acest lucru”. În urma rezultatelor celui de-al Doilea Război Mondial, Moscova, la rândul ei, nu a cerut despăgubiri pentru acțiunile Bucureștiului din „perioada nazistă”.

Acum, a concluzionat vicepreședintele Consiliului de Securitate, „diverși idioți din Parlamentul European” au „deschis din nou apetitul”.