Maria Zakharova, ce este văzută ca un om de încredere a lui Putin, a postat un text lung pe Telegram în care a atacat România şi UE. Folosind referinţe istorice vagi a încercat să prezinte o versiune în care Rusia este cea care are bani de primit.

„Rusia a transferat deja rezerve semnificative de aur guvernului român. Potrivit materialelor istorice, în 1935, guvernul sovietic, în semn de bunăvoinţă, a trimis la Bucureşti 1.436 de tone de obiecte de valoare (17 trăsuri) rămase din vremea ţarismului. La mai puţin de 6 ani mai târziu, România a atacat URSS împreună cu al Treilea Reich. Dar aproape toată datoria României faţă de Uniunea Sovietică pentru necazurile şi distrugerile cauzate poporului şi ţării noastre în timpul Marelui Război Patriotic ( n.r denumirea folosită de Rusia pentru Al Doilea Război Mondial) a fost iertată de Moscova încă din 1949. În ciuda tuturor atrocităţilor pe care aliaţii români ai lui Hitler le-au comis pe pământul nostru. Şi aceasta sunt nu mai puţin de 300 de milioane de dolari în reparaţii, adică, dacă este convertit în banii de astăzi, va fi ceva în jurul valorii de 4 miliarde de dolari. Dacă numărăm toate datoriile româneşti faţă de Rusia şi Uniunea Sovietică, atunci, după cum cred unii experţi, vom obţine în jur de 1365–1665 de tone de aur, care este de 20–25 de ori mai mare decât valoarea întregii rezerve de aur româneşti. trimis în Rusia în 1916–1917”, a spus Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

De menţionat este că informaţiile istorice date de Maria Zakharova sunt puternic denaturate şi conţin multe omiteri intenţionate. Spre exemplu nu se menţionează pactul dintre URSS şi Germania Nazistă ce a dus la pierderea de teritoriu pentru România. De asemenea, URSS a dus o aplă campanie de colectare a despăgubirilor. În anii de după 1944, când armata roşie a avut prezenţă fizică în România, datoria a fost colectată cu multă violenţă sub formă de bunuri.

În finalul postării Maria Zakharova acuză România că încercă să destabilizeze Moldova şi vorbeşte de grevele agricole din ţara noastră.

„Şi acum, în loc să construiască relaţii constructive cu vecinii săi, Bucureştiul a început să zdruncine situaţia din Moldova vecină( …) România, fost aliat al lui Hitler, foloseşte platforme rusofobe, de exemplu, Parlamentul European, care este pregătit pentru orice mişcare anti-rusă, pentru a încerca să atârne de noi datoriile sale fantoma de un secol, aparent cu scopul de a corecta deplorabila situaţia din economia naţională pe fondul grevelor agricole în toată ţara”, a ad[ugat acesta.

ULTIMELE ȘTIRI

A.I. ar putea duce la „extincția speciei umane”. Gladstone AI a publicat un raport privind efectele catastrofale ale Inteligenței Artificiale: „Guvernul SUA trebuie să intervină de urgență”

Maria Zakharova, text plin de atacuri la adresa României după votul privind Tezaurul: „Românii, aliaţii lui Hitler, au datorii de miliarde către Rusia”

Semnificaţii istorice pentru data de 15 martie. De la asasinarea lui Iulius Cezar la întoarcerea lui Cristofor Columb şi bătălia de la Monte Cassino

HOROSCOP 15 martie. Patru zodii, din nou la o răscruce de drumuri. Trebuie să ia o decizie urgent

Vezi mai multe articole din categoria externe