Locatarii unui bloc din Râmnicu Vâlcea au fost treziți, duminică dimineață, de pompierii veniți să stingă un incendiu. În subsolul imobilului s-au aprins numeroase deșeuri.

38 de persoane au ieșit din case în pijamale și au așteptat afară până când a trecut pericolul.

Focul s-a aprins într-un subsol unde își fac veacul de multă vreme oamenii fără adăpost. Cel mai probabil au aprins o lumânare de la care au luat foc resturile pe care tot ei le-au adus.

Când au văzut flăcările, au fugit. În urma lor, locatarii au fost evacuați.

Locatară: „M-am și speriat din somn când m-au sunat pompierii, ieșiți afară ca a luat foc la subsol. Fum, vă dați seama că a fost chiar sub geamul meu de la bucătărie. M-au scos pompierii, m-au luat de brațe, mi-am pus un prosop la gură ca să pot să ies ca mă înec cu fum”.

Oamenii de vârsta a treia au fost ajutați de către vecini și pompieri.

Locatară: „Mai mult fum a fost decât foc. Ne-am speriat. Când a venit pompierul și am deschis ușa și era un fum dens, foarte dens, de nu vedeam nimic”.

Sorin Albinariu, purtător de cuvânt ISU Vâlcea: „Au fost evacuate 38 de persoane – 34 de adulți și 4 copii. Au ars aproximativ 100 de kilograme de deșeuri menajere”.

Nimeni nu a fost rănit în urma incendiului.

Locatar: „Mai sunt lucrări la nivelul subsolului blocului. Se mai produc anumite mirosuri și trebuie să lăsăm să se aerisească și ei profită, pentru că este deschis intră în subsol noaptea”.

Polițiștii încearcă să-i găsească pe cei care au declanșat incendiul.