Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu va participa, luni la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE – Consiliul Afaceri Externe (CAE), care va avea loc la Bruxelles.

„Miniştrii de externe europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, situaţia din Belarus şi evoluţiile de securitate din Orientul Mijlociu. De asemenea, vor avea o discuţie informală cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken – prin video-conferinţă. Discuţiile privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei vor viza, cu precădere, evaluarea ultimelor evoluţii de securitate, sprijinul multidimensional al UE, cu accent pe cel militar, politica de sancţiuni împotriva Rusiei şi combaterea eludării măsurilor restrictive în vigoare. Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba va interveni prin video-conferinţă pentru a prezenta situaţia din teren şi priorităţile Ucrainei”, transmite MAE.

ULTIMELE ȘTIRI

Cum sunt afectați copiii de ecranele telefoanelor? Ei pot avea mari dificultăți în dezvoltarea unui vocabular bogat

Luminiţa Odobescu, discuţii la CAE despre agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

Alegătorii ruşi răspund apelului lui Navalnîi şi protestează împotriva dominaţiei lui Putin

UPDATE Autorităţile de la Chişinău nu confirmă vreun atac asupra regiunii transnistrene / O dronă-kamikaze ar fi lovit o unitate militară de la Tiraspol

Vezi mai multe articole din categoria politic

Potrivit sursei citate, referitor la Belarus miniştrii de externe vor aborda deteriorarea situaţiei drepturilor omului şi a condiţiilor pentru activitatea presei independente, creşterea represiunii asupra opoziţiei, precum şi complicitatea regimului de la Minsk cu Moscova, prin susţinerea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

„Dezbaterile privind criza din Orientul Mijlociu se vor concentra pe aspectele cele mai stringente, respectiv situaţia umanitară extrem de dificilă din Fâşia Gaza şi necesitatea eliberării tuturor ostaticilor aflaţi în captivitatea Hamas. În context, va fi abordată şi situaţia de securitate din Marea Roşie, inclusiv din perspectiva activităţii operaţiunii UE de protejare a libertăţii de navigaţie şi a traficului maritim din această regiune (EUNAVFOR ASPIDES)””, se menţionează în finalul comunicatului.