Volodimir Zelenski a sosit la Istanbul pentru discuții cu Tayyip Erdogan.

Se așteaptă ca Turcia să-și sublinieze sprijinul ferm continuu pentru integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

De asemenea, în discuție sunt și acordul cu cereale la Marea Neagră.

Volodimir Zelenski a sosit la Istanbul pentru discuții cu Tayyip Erdogan, omologul său turc, pentru a discuta despre o formulă de pace cu Rusia, a anunțat biroul președintelui ucrainean, scrie Telegraph.

Agenția de presă de stat Ukrinform din Kiev a confirmat că președintele Zelenski a sosit la Istanbul și va vizita un șantier naval pentru a vedea construirea unei corvete pentru Ucraina înainte de a se întâlni cu Erdogan.

În timpul întâlnirii prezidențiale, se așteaptă ca Turcia să-și sublinieze sprijinul ferm continuu pentru integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, a declarat pentru Reuters o sursă diplomatică turcă.

„Se plănuiește să se transmită că Turcia își continuă eforturile de a pune capăt războiului cât mai curând posibil, pe baza negocierilor”, a spus sursa.

De asemenea, în discuție sunt și acordul cu cereale la Marea Neagră și eliberarea prizonierilor de război ucraineni deținuți de Rusia.

Citește și