Prim-ministrul din Israel, Benjamin Netanyahu a aprobat planurile pentru o ofensivă terestră în Rafah.

Peste 1 milion de persoane se adăpostesc în oraș, multe dintre ele fiind strămutate.

Netanyahu a discutat, de asemenea, despre ultima propunere de încetare a focului înaintată de Hamas, pe care a descris-o ca fiind „nerealistă”.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a aprobat planurile pentru o ofensivă terestră în Rafah, cel mai sudic oraș din Gaza, a anunțat astăzi biroul său într-un comunicat.

Armata din Israel „se pregătește pentru partea operațională și pentru evacuarea populației„, a precizat acesta. Peste 1 milion de persoane se adăpostesc în oraș, multe dintre ele fiind strămutate după ce au scăpat de ofensivele militare israeliene în alte părți ale enclavei.

Netanyahu a discutat, de asemenea, despre ultima propunere de încetare a focului înaintată de Hamas, pe care a descris-o ca fiind „nerealistă”. O delegație israeliană se va deplasa în Qatar pentru a discuta poziția lor. Hamas a prezentat propunerea mediatorilor și Statelor Unite, potrivit Reuters, care a relatat că aceasta include eliberarea ostaticilor israelieni în schimbul prizonierilor palestinieni, inclusiv a 100 de prizonieri care execută pedepse pe viață.

Citește și