De la izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas în Gaza, loviturile israeliene au ucis membri de rang înalt ai grupării militante libaneze Hezbollah, precum și Hamas.

Hamas și-a identificat membrul ucis ca fiind Hadi Mustafa.

Lovitura a avut loc la o zi după ce o pereche de lovituri aeriene israeliene au lovit adânc în teritoriul libanez.

Un atac israelian cu dronă a vizat o mașină în sudul Libanului, în apropiere de orașul de coastă Tyr, ucigând un membru al grupării militante palestiniene Hamas și un civil. De la izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas în Gaza, la 7 octombrie, loviturile israeliene au ucis sau rănit mai mulți membri de rang înalt ai grupării militante libaneze Hezbollah, precum și ai aliatului său Hamas în diferite părți ale Libanului.

Hamas și-a identificat membrul ucis ca fiind Hadi Mustafa și a declarat că acesta făcea parte din aripa militară a grupului, Brigăzile Qassam. Presa de stat libaneză a precizat că acesta era din tabăra de refugiați Rashidieh de lângă Tyr, unde Hamas are o prezență notabilă.

Armata israeliană a publicat o înregistrare video a atacului și a declarat că Mustafa dirija celule care să atace „ținte israeliene și evreiești” în diferite părți ale lumii și a reiterat că armata israeliană și agențiile de securitate vor ataca Hamas oriunde gruparea palestiniană este activă.

Lovitura a avut loc la o zi după ce o pereche de lovituri aeriene israeliene au lovit adânc în teritoriul libanez, ucigând un membru Hezbollah și o altă persoană și rănind 20 de persoane.

Citește și