Șeful de spionaj din Israel s-a întâlnit cu omologul său american în cadrul eforturilor de a asigura eliberarea prizonierilor israelieni încă deținuți în Gaza.

Israelul a impus un asediu asupra Gazei care a oprit livrările de ajutoare la sol.

Președintele american Joe Biden a avertizat la sfârșitul săptămânii trecute că, fără un armistițiu înainte de Ramadan, „Israelul și Ierusalimul ar putea fi foarte, foarte periculoase”.

Israelul a declarat sâmbătă că șeful său de spionaj s-a întâlnit cu omologul său american în cadrul eforturilor de a asigura eliberarea prizonierilor israelieni încă deținuți în Gaza.

„Șeful Mossadului s-a întâlnit ieri (vineri) cu șeful CIA, Bill Burns, ca parte a eforturilor neîncetate de a avansa un alt acord de eliberare a ostaticilo”, a declarat biroul premierului Benjamin Netanyahu într-o declarație în numele Mossadului.

Declarația a fost făcută în timp ce mediatorii se străduiau să asigure un nou armistițiu în războiul de cinci luni al Israelului în Gaza înainte de Ramadan, care ar putea începe chiar duminică, în funcție de calendarul lunar.

Președintele american Joe Biden a avertizat la sfârșitul săptămânii trecute că, fără un armistițiu înainte de Ramadan, „Israelul și Ierusalimul ar putea fi foarte, foarte periculoase”, scrie NBC News.

Israelul a impus un asediu asupra Gazei care a oprit livrările de ajutoare la sol, ceea ce a determinat Statele Unite și alte țări să apeleze la asistență prin parașutare, pe lângă planificarea livrărilor maritime.

Citește și