Simona Halep, 32 de ani, va juca, marți, primul meci oficial după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne i-a redus suspendarea pentru dopaj de la 4 ani la 9 luni.

UPDATE 14:10 – Surpriză de proporții la Miami! Darren Cahill, antrenorul alături de care Simona Halep a câștigat primul titlu de Grand Slam din carieră, Rolland Garros 2018, a asistat la unul dintre antrenamentele susținute de sportiva noastră la Miami. În prezent, Cahill este antrenorul lui Jannik Sinner, 22 de ani, locul 3 ATP.

Știrea inițială:

În primul tur al turneului Miami Open, sportiva noastră o va întâlni pe Paula Badosa, 26 de ani, locul 80 WTA, reprezentanta Spaniei.

Meciul Simona Halep – Paula Badosa se va juca pe terenul central de la Miami și va fi ultimul al zilei, după duelurile Stearns – Wang, Shnaider – Venus Williams și Burel – Wozniacki.

Până acum, Simona Halep și Paula Badosa s-au mai întâlnit de două ori. Ambele partide au fost câștigate de jucătoarea noastră: 6-1, 6-2 la Wimbledon, în 2022 și 6-3, 6-1 la Madrid, în același an.

Simona Halep, în timpul unui antrenament desfășurat la Miami.

Dacă va reuși să o învingă pe iberică, campioana noastră ar trebui să joace în runda următoare cu bielorusa Aryna Sabalenka, 25 de ani, locul 2 WTA, care trece printr-un moment crunt pe plan personal. Iubitul sportivei, Konstantin Koltsov, a murit subit, la doar 42 de ani. Din acest motiv, este de așteptat ca Sabalenka să nu mai participe la turneul de la Miami. Dacă se va întâmpla acest lucru, locul acesteia va fi luat de un lucky loser.

Cele mai bune performanțe reușite de Simona Halep la turneul Miami Open sunt cele două semifinale jucate în 2015 și 2019, când a fost învinsă de Serena Williams, respectiv Karolina Pliskova.