Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente pun în executare 15 mandate de percheziţie domiciliară şi 26 de mandate de aducere şi citaţii, în Municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu şi Mehedinţi, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, încăierare şi folosirea, fără drept, de materii explozive, anunţă Poliţia Capitalei.

ULTIMELE ȘTIRI

Trump își îndulcește discursul cu privire la NATO, după ce a afirmat că „Rusia poate face ce vrea”: „Dacă voi fi reales, SUA vor apăra NATO 100% dacă statele membre își îndeplinesc obiectivele de apărare”

Bosnia şi Herţegovina, cu un pas mai aproape de UE. Liderii europeni urmează să aprobe începerea negocierilor de aderare la blocul comunitar

Liderul galeriei CSA Steaua Bucureşti a fost ridicat de poliţişti şi dus la audieri. Dosarul priveşte bătaia de la Dinamo – UTA

Primarul general, Nicuşor Dan, i-a retras atribuţiile viceprimarului Stelian Bujduveanu (PNL) – surse

Vezi mai multe articole din categoria sport

În urma activităţilor întreprinse, şapte persoane bănuite de comiterea faptelor au fost depistate, una dintre ele fiind depistată în incinta unui aeroport.

Persoanele în cauză vor fi conduse la audieri, faţă de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, încăierare şi folosirea, fără drept, de materii explozive.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi şi al echipelor de intervenţie din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, precum şi de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Potrivit unor surse din anchetă, dosarul priveşte incidentul din data de 08 martie 2024, de la meciul de fotbal dintre Dinamo şi UTA, când suporterii au pătruns pe teren şi s-au bătut. De asemenea au folosit si materiale pirotehnice. Vizaţi sunt suporteri de la Dinamo şi de la CSA, steliştii venind la meci în sprijinul UTA. Printre persoanele duse la audieri se numără şi liderul galeriei CSA Florescu Andrei.