Într-o înregistrare pe YouTube, Navalnaia a declarat că după ce a văzut miile de oameni care i-au fost alături la înmormântarea soţului ei nu şi-a pierdut speranţa într-o schimbare în Rusia.

Ea i-a îndemnat pe ruşi să se alăture în 17 martie, zi de alegeri prezidenţiale, unui protest pe care l-a sugerat Navalnîi cu puţin timp înainte să moară, relevă Reuters.

Demersul lui Navalnîi a fost acela că ruşii ar putea protesta împotriva lui Putin fără riscul de a fi arestaţi ieşind cu toţii în masă, în acelaşi timp, în ziua alegerilor, în oraşele din întreaga ţară.

ULTIMELE ȘTIRI

NYT: Trump s-a întâlnit cu Elon Musk pentru o potențială donație de campanie

Iulia Navalnaia îi îndeamnă pe ruşi să protesteze împotriva lui Putin în ziua alegerilor

Michelle Obama neagă speculaţiile potrivit cărora va candida la preşedinţie

Rusia nu recunoaşte mandatele de arestare emise de Curtea Penală Internaţională

Vezi mai multe articole din categoria externe

„Trebuie să folosim ziua alegerilor pentru a arăta că existăm şi că suntem mulţi. Suntem oameni reali, vii şi suntem împotriva lui Putin. Trebuie să veniţi la secţia de votare în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră – 17 martie la prânz”, a declarat Iulia Navalnaia.

„Ce să facem în continuare? Alegerea vă aparţine. Puteţi vota pentru orice candidat, cu excepţia lui Putin. Puteţi strica buletinul de vot, puteţi scrie cu litere mari pe el. Şi chiar dacă nu vedeţi deloc rostul votului, puteţi veni şi sta la secţia de votare, apoi să vă întoarceţi şi să plecaţi acasă”, a mai spus Iulia Navalnaia.

De la moartea soţului ei, Navalnaia a promis că îşi va continua activitatea şi a avut mai multe apariţii politice în Occident, inclusiv o întâlnire cu preşedintele american Joe Biden şi discursuri la Conferinţa de Securitate de la Munchen şi în Parlamentul European.

Pe de altă parte, Kremlinul a negat acuzaţiile aduse de Navalnaia că Putin ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi şi a refuzat să comenteze reacţia publică la moartea şi înmormântarea acestuia. Certificatul său de deces a precizat că a murit din cauze naturale, la vârsta de 47 de ani.