Vestea a apărut luni seară în mass-media din Belarus. Potrivit publicaţiei online Zerkalo, care susţine că informaţia e confirmată din două surse apropiate familiei fostului internaţional belarus, acesta ar fi fost ucis. Ştirea decesului lui Koltsov a fost confirmată pe baza altor surse apropiate sportivului şi de publicaţia bielorusă Nasha Niva.

Decesul a fost confirmat oficial de către Federaţia de Hochei din Belarus şi de către clubul său.

ULTIMELE ȘTIRI

Nvidia lansează noul GPU „Blackwell” de ultimă generație. Cipul va revoluționa industriile de pretutindeni: „Poate transforma vorbirea în video 3D”

Florian Kubinschi a demisionat din directoratul Băncii de Investiţii şi Dezvoltare

Iubitul Arynei Sabalenka, fostul jucător de hochei Konstantin Koltsov, ucis la Miami – presă

Charles Michel avertizează: Dacă vrem pace, Europa trebuie să se pregătească pentru război

Vezi mai multe articole din categoria sport

„Cu profundă tristeţe vă informăm că antrenorul echipei Salavat Yulaev Konstantin Koltsov a decedat. A fost o persoană puternică şi veselă, a fost iubit şi respectat de jucători, colegi, fani. Konstantin Evgenievici s-a înscris pentru totdeauna în istoria clubului nostru. Koltsov a câştigat Campionatul Rusiei şi Cupa Gagarin ca parte a lui Salavat Yulaev, a făcut o treabă excelentă în staff-ul tehnic al echipei”, a precizat clubul într-un comunicat.

Koltsov a jucat 123 de meciuri pentru echipa naţională a Belarusului, iar după retragerea din 2016 a devenit antrenor, actualmente secund al echipei ruse Salavat Yulaev. Conform Zerkalo, el urma să preia rolul de antrenor al lui Dinamo Minsk şi al echipei naţionale a Belarusului.

Koltsov a participat cu echipa naţională la două ediţii ale Jocurilor Olimpice şi la nouă campionate mondiale.

Se presupune că Koltsov ar fi fost alături de Sabalenka, cea care se pregăteşte să ia startul la Miami Open, care va începe marţi, pe 19 martie.

Fanii tenisului au remarcat că ea a fost scoasă din programul de antrenament şi a nu a mai fost activă pe reţelele de socializare, cu postări de la Miami.