Întreruperea recentă a serviciilor online ale Meta, inclusiv Facebook şi Instagram, a expus o defecţiune critică în designul căştilor de realitate virtuală Meta Quest, scrie Dexerto. Decizia Meta de a migra toţi utilizatorii către conturi Meta, integrând serviciile VR cu Facebook, Instagram şi Threads, a eşuat în timpul întreruperii, făcând căştile Meta Quest practic inutile fără un cont activ Meta. Întreruperea a durat câteva ore, dar a avut un impact global, lăsând utilizatorii în imposibilitatea de a se autentifica şi de a-şi accesa căştile.

ULTIMELE ȘTIRI

Madonna rupe tăcerea. Cântăreața a dezvăluit primul cuvânt pe care l-a rostit, după ce a stat patru zile în comă

Marcel Ciolacu are, joi, o întrevedere cu omologul austriac, Karl Nehammer

Simulare bac 2024. Şase elevi eliminaţi la proba la alegere a profilului şi specializării

Peste 80% dintre spitalele publice nu oferă servicii de avort sau nu pot fi contactate

Vezi mai multe articole din categoria tehnologie

Fără posibilitatea de a se autentifica, utilizatorii au descoperit că căştile lor Meta Quest sunt practic inutile, provocând frustrare şi confuzie. Pe platforme precum Reddit, utilizatorii şi-au exprimat dezamăgirea faţă de lipsa funcţionalităţii offline. Alţii au pus sub semnul întrebării strategia de comunicare a Meta, sugerând că mesajele de eroare mai clare ar fi fost utile pentru înţelegerea problemei.

Incidentul arată limitările platformei Quest, evidenţiind cum căştile devin ineficiente ori de câte ori serverele Meta experimentează întreruperi. Utilizatorii s-au plâns de lipsa flexibilităţii în cerinţele de autentificare, comparând-o defavorabil cu alte servicii online, precum Steam, care permit perioade mai lungi între reautentificări. În cele din urmă, întreruperea a subliniat necesitatea ca Meta să abordeze dependenţa platformei de conectivitatea serverului şi să îmbunătăţească comunicarea cu utilizatorii în timpul întreruperilor de serviciu.