Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 77%, scădere evidenţiată la lucrările de construcţii noi şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-77% fiecare) şi la lucrările de reparaţii capitale (-76,7%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi astfel: lucrările de construcţii inginereşti (-79,6%), clădirile rezidenţiale (-77,9%) şi la clădirile nerezidenţiale (-70,8%).

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 34,2%, scădere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (-40,8%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-17,7%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-9,7%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale (-47,0%), construcţiile inginereşti (-28,9%) şi la clădirile nerezidenţiale (-16,0%).

ULTIMELE ȘTIRI

Trump își îndulcește discursul cu privire la NATO, după ce a afirmat că „Rusia poate face ce vrea”: „Dacă voi fi reales, SUA vor apăra NATO 100% dacă statele membre își îndeplinesc obiectivele de apărare”

Liderul PMP, Eugen Tomac, cere demisia preşedintelui AEP, Toni Greblă

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 77% în ianuarie faţă de decembrie 2023

Ziua Mondială a Sănătăţii Orale. 18% dintre români nu au fost la stomatolog în ultimii cinci ani

Vezi mai multe articole din categoria economic

Comparativ cu luna ianuarie din 2023, în prima lună a acestui an, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 14,7%. Pe elemente de structură, scăderi s-au înregistrat la lucrările de construcţii noi (-20,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-1,9%). Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 4,3%. Pe obiecte de construcţii, scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale (-53,1%) şi la construcţiile inginereşti (-0,3%). Clădirile nerezidenţiale au crescut cu 5,8%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, cu 15%.