În ianuarie 2024, cifra de afaceri din industrie a crescut în termeni nominali, comparativ cu luna precedentă, pe total, cu 0,7%, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+0,8%). Industria extractivă a scăzut cu 2,6%.

Pe marile grupe industriale, creşteri au înregistrat: industria bunurilor intermediare (+4,9%), industria energetică (+4,7%), industria bunurilor de capital (+4,5%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,1%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 12,9%.

ULTIMELE ȘTIRI

Trump își îndulcește discursul cu privire la NATO, după ce a afirmat că „Rusia poate face ce vrea”: „Dacă voi fi reales, SUA vor apăra NATO 100% dacă statele membre își îndeplinesc obiectivele de apărare”

Cel mai mare producător de muniţii din Europa: UE are nevoie de un Iron Dome, similar cu cel din Israel

Un nou demers al secretarului de stat american Antony Blinken pentru un acord între Israel şi Hamas

Angel Tîlvăr: Avioanele F-16 vor avea parte de mentenanţă la cele mai înalte standarde

Vezi mai multe articole din categoria economic

Comparativ cu luna ianuarie 2023, cifra de afaceri din industrie a crescut în termeni nominali, în prima lună a acestui an, cu 1,9%, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+4,0%). Industria extractivă a scăzut cu 31,9%.

Pe marile grupe industriale, creşteri au înregistrat: industria bunurilor de capital (+9,0%) şi industria bunurilor de uz curent (+2,5%). Scăderi s-au înregistrat în industria bunurilor intermediare (-3,3%), industria energetică (-3,1%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-1,3%).