Un tânăr din Răducăneni, Iași, a încercat să-și dezgroape tatăl dintr-un cimitirCiprian Filip, de 36 de ani, a fost prins într-un cimitir

Localnicii au fost șocați de fapta bărbatului și au spus că nu au auzit vreodată de așa ceva. „El s-a dus să îl dezgroape… Doamne ferește! Eu nu am auzit în viața mea de așa ceva. Cum să te duci să faci așa ceva? Este păcat mare… Să te duci să-l scoți din mormânt ca să ce? Nu se poate așa ceva… El a spus prin sat că tatăl lui a fost îngropat de viu. Omul a murit, săracul, de boală, cum să fi îngropat de viu”, a spus o femeie, vecină cu individul.

Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz.

„La data de 25 februarie a.c., Secția nr. 5 Poliție Rurală Răducăneni a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că un bărbat sapă mormântul unde este îngropat tatăl său, din comuna Răducăneni. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de morminte”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Ciprian Filip este internat la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași, întrucât oamenii legii vor să afle dacă acesta este în deplinătatea facultăților mintale.

Bărbatul a fost închis aproape jumătate din viață, pentru omor: „Nu e prima dată când îmi face probleme. Împreună cu fratele lui au omorât un băiat la mine în casă, apoi l-a aruncat peste un gard. Au stat vreo 12-13 ani la pușcărie amândoi. Acum, fratele lui e în Italia. Ciprian sper să fie tratat, nici nu știu ce să mai zic. Mi-e frică de el că mă omoară, dacă se întoarce așa acasă”, a spus mama bărbatului.