În ceea ce priveşte moartea lui Diego Armando Maradona se urmăreşte nu doar identificarea celor care se fac vinovaţii, ci şi „care a fost adevăratul motiv”, a comunicat Fernando Burlando, avocatul care le reprezintă pe fiicele fostului campion mondial argentinian în procesul legat de moartea acestuia, care a fost deschis la Curtea din San Isidro.

„Fără îndoială, este un grup care a avut un interes clar. Nu sunt convins că persoanele legate de sănătatea lui Diego sunt cele cu adevărat interesate să-l omoare”, a spus apărătorul legal, înainte de a intra în şedinţa privind eventualele responsabilităţi pentru moartea lui Diego, deces survenit la vârsta de 60 de ani, pe 25 noiembrie 2020.

ULTIMELE ȘTIRI

Apartamentul lui Lagerfeld e scos la vânzare. Cât costă fosta locuință a celebrului director artistic al casei Chanel?

Ofiţerii de poliţie maghiari şi cei chinezi vor desfăşura „patrulări comune” în oraşele ungare pentru „menţinerea securităţii interne şi a ordinii publice”

Un aeroport din SUA testează un sistem de auto-screening pentru pasageri şi bagaje

UE propune noi sancţiuni împotriva Rusiei în cazul morţii lui Alexei Navalnîi

Vezi mai multe articole din categoria justitie

Judecătorii vor trebui acum să decidă asupra probelor care vor fi acceptate în procesul pentru presupusa infracţiune de omor cu înşelăciune, care în Argentina este pedepsită cu o condamnare de la 8 la 25 de ani de închisoare.

Casa din Tigre în care a locuit Diego, inspectată

Între timp, ieri, Procuratura locală a cerut o inspecţie la casa din Tigre, de la marginea oraşului Buenos Aires, unde Maradona a trăit până în ultimele zile ale vieţii sale în condiţii care la acea vreme au stârnit multe controverse, deoarece cu puţin timp înainte, fostul număr 10 suferise o intervenţie chirurgicală delicată.

Pe 18 aprilie 2023, Curtea de Apel şi Garanţie din San Isidro a respins cererile de anulare a procesului împotriva celor opt inculpaţi, toate legate de tratamentul medical al lui Maradona: neurochirurgul Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, psihologul Carlos Díaz, medicul Nancy Forlin (care a coordonat îngrijirea la domiciliu), coordonatorul de asistenţă medicală Mariano Perroni, asistenţii medicali Ricardo Omar Almirón şi Dahiana Gisela Madrid, precum şi medicul generalist Pedro Di Spagna.

„Nu ne vom opri niciodată”, au scris fiicele fostului mare fotbalist sud-american, Dalma şi Giannina, pe reţelele de socializare, înainte de audiere.