S-a dat alarma, duminică seara, în Sectorul 2 al Capitalei, după ce o casă a fost cuprinsă de flăcări violente.

Vecinii spun că imobilul e părăsit și dau vina pentru incendiu pe oamenii străzii, care s-au adăpostit acolo.

Alții sunt de părere că focul a fost pus intenționat.

La fața locului a fost o amplă desfășurare de forțe. Din fericire, nu s-au inregistrat victime.

Incendiul violent a izbucnit în jurul orei 18:00, pe strada Vasile Lascăr, intr-o casă părăsita de ani buni, după spusele vecinilor.

Femeie: „Probabil că oamenii străzii care locuiesc acolo au avut grijă să se întâmple asta”.

Bătrân: „Aici a fost cândva casa închiriată de către CNAS și se distribuiau carduri de sănătate. Mulți spun că ar fi homeless de vină. Deși e cam cald să mai facă focul acum. S-ar putea să fie o chestie pentru asigurare. Am închis geamurile că iese fum și miroase urât”.

Zidurile vechi se puteau prăbuși în orice moment, așa că pompierii au încercat să stingă focul fără să intre în cladire.

Ana Covașniuc, sublocotenent ISU București-Ilfov: „Intervin la fața locului: 8 autospeciale de stingere, 2 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD”.

A fost afectată o suprafață de 700 de metri pătrați, spun militarii. Misiunea a fost una dificilă.

După mai bine de trei ore, pompierii încă încearcă să stingă incendiul. Deși inițial reușiseră să oprească flăcările, acoperișul s-a aprins din nou, iar acum casa arde mocnit.

Din fericire, nimeni nu se afla în interior, asa ca nu au fost victime. Pompierii urmează să stabilească de la ce a pornit incendiul.