Un bărbat de 84 de ani din Onești, județul Bacău, are arsuri pe aproape tot corpul după ce în locuința lui s-a produs vineri seară o explozie teribilă.

Trei copii care erau pe scara blocului în acel moment s-au intoxicat cu fum. Starea lor este acum stabilă.

Specialiştii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) spun că nenorocirea s-a întâmplat din cauza unei acumulări de gaze.

Deflagrația s-a produs în jurul orei 17.30, într-un bloc cu patru etaje și a fost urmată de un incendiu.

Alexandru Bejenaru, ISU Bacău: „La faţa locului s-au deplasat toate forţele detaşamentului de pompieri Oneşti, incendiul fiind imediat lichidat. Au fost evacuaţi toţi locatarii blocului, un număr de 7 persoane adulte şi 6 copii dintre aceştia 3 copii fiind transportaţi la spital”.

Proprietarul are arsuri pe aproape tot corpul. Medicii spun că următoarele ore sunt critice pentru supravieţuirea lui.

Mădălina Pletea Purcaru, spitalul Oneşti: „Pacient de sex masculin în vârstă de 84 de ani cu arsuri multiple pe o suprafaţă de 95% din suprafaţa corpului cu o stare generală critică este preluat deocamdată în serviciul nostru CPU şi este internat în secţia de terapie intensivă”.

Primăria le-a oferit cazare celorlalți proprietari, însă aceștia au preferat să revină în locuințele lor.

Daniel Spânu, secretar primăria Oneşti: „Din discuţiile avute se pare că cei de acolo nu doresc să îşi părăsească locuinţa chiar dacă nu vor avea utilităţi în această seară. Totuşi noi le punem la dispoziţie cazare”.

O echipă a distribuitorului de gaze a sosit imediat după explozie la faţa locului şi a verificat instalaţia. Peste noapte, mai multe echipaje de poliţie au patrulat în zonă pentru siguranţă.