„ICCJ ne-a dat dreptate şi a constatat că decizia BEC de respingere a înscrierii protocolului alianţei Dreapta Unită este un abuz, un atac direct la adresa democraţiei din România, o încercare de a împiedica Opoziţia să participe la alegeri. Oricât de mare este disperarea regimului Iohannis, legile sunt clare. ICCJ a decis corect, la fel cum a făcut-o în 2019, când Dragnea şi PSD au vrut să scoată USR de pe buletin. Nu le-a mers nici atunci, nu le-a mers nici acum. Ne vedem la vot, pe 9 iunie”, afirmă Cătălin Drulă, preşedintele USR.

ULTIMELE ȘTIRI

Dreapta Unită va fi pe buletinele de vot pe 9 iunie

ÎCCJ a admis contestaţia Dreptei Unite. USR, PMP şi Forţa Dreptei vor putea candida împreună

Încă o fotografie a familiei regale britanice a fost editată înainte de publicare. Regina Elisabeta a II-a apare în imagine

Premierul armean avertizează că un nou război ar putea izbucni în această săptămână

Vezi mai multe articole din categoria politic

„Mă bucur că au învins libertatea de asociere şi democraţia. În România nu este totul pierdut, avem dreptul să mergem către români şi să le cerem încrederea pe 9 iunie. Dreapta Unită a revenit pe buletinul de vot, după ce PSD a încercat să ne elimine”, declară Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Alianţa Dreapta Unită a anunţat luni că depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) o contestaţie la decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a respinge protocolul Alianţei.