La Varşovia, unii dintre protestatari au purtat un sicriu pe care scria „Fermier, a trăit 20 de ani, ucis de Green Deal”.

În alte părţi ale ţării, protestatarii au blocat drumurile, relatează Reuters.

Fermieri din mai multe ţări ale Uniunii Europene au cerut modificarea restricţiilor impuse de planul Green Deal al blocului comunitar pentru combaterea schimbărilor climatice şi reimpunerea taxelor vamale la importurile de produse agricole din Ucraina, taxe la care s-a renunţat după invazia Rusiei.

ULTIMELE ȘTIRI

Cum să depistezi din timp tensiunea arterială ridicată? Specialiștii explică ce poți face pentru a o menține sub control

Marcel Ciolacu are, joi, o întrevedere cu omologul austriac, Karl Nehammer

Simulare bac 2024. Şase elevi eliminaţi la proba la alegere a profilului şi specializării

Peste 80% dintre spitalele publice nu oferă servicii de avort sau nu pot fi contactate

Vezi mai multe articole din categoria externe

În ceea ce-i priveşte pe fermierii polonezi, care şi-au respectat promisiunea de a se întoarce la Varşovia după ce mii dintre ei au mărşăluit prin oraş cu o săptămână înainte, aceştia au fost susţinuţi acum de cel mai mare sindicat polonez, NSZZ Solidarnosc, precum şi de vânători şi lucrători forestieri.

Pe de altă parte, premierul polonez, Donald Tusk, a declarat că perturbările de pe piaţă nu au fost cauzate doar de produsele agricole din Ucraina, ci şi de cele din Rusia şi aliatul său Belarus.