Arta pusă în valoare de tehnologie de ultimă generație, într-un spectacol complet, stârnește tot mai mult interes și la noi.
Un astfel de show, cu picturi ale lui Van Gogh în prim-plan, a fost gândit la un muzeu din București.
Pentru ca experiența să stimuleze toate simțurile, povestea este spusă pe acorduri de violoncel.
Trei sute de opere semnate de celebrul pictor post-impresionist Van Gogh parcă prind viață în acest spectacol. Arta și tehnologia își dau mâna și astfel se ajunge la o experiență aparte.
Picturile au fost animate de specialiști în video-mapping. Cei aflați joi seară în public s-au lăsat purtați în călătoria completă.
Doamnă: „Îmi place când vin pozele și se mișcă și Andrei cântă în spate. Este foarte frumos. Este o surpriză pentru mine de la verișoara mea.”
Doamnă: „Super frumos, n-am mai fost niciodată la o altfel de combinație”.
Reporter: Ce v-a surprins cel mai mult?
Doamnă: „Match-ul acesta dintre cum cântă și imaginile care se derulează”.
De muzica s-a ocupat Andrei Cavassi, care a urcat pe mari scene ale lumii cu violoncelul.
Andrei Cavassi, violoncelist: „Am ales să cânt un repertoriu divers pentru că am vrut să le arăt oamenilor în acest concert că pot cânta de la Bach până la Iron Meidan și pot face să simtă ceva împreună cu mine”.
Evenimentul este găzduit de primul muzeu imersiv de la noi, aflat într-o fostă fabrică din București.
Sorina Topceanu, reprezentant muzeu: „Spațiul imersiv este un loc care ne permite să dăm acces, fie să vedem lucrări faimoase din muzee din întreaga lume, fie să descoperim diferite medii, de la lumea subacvatică, până la cosmos. Este un portal al imaginației”.
Lucrările lui Van Gogh prezentate diferit pot fi admirate până sfârșitul lunii iulie. Prețul unui bilet este de 50 de lei.