Munictorii au fost forțați să fugă dintr-un depozit de transport maritim din Cartagena, Columbia, sâmbătă, după o explozie uriașă.

Martorii oculari au descris cum au văzut flăcări și fum negru, vizibile de la kilometri distanță.

Imagini dramatice de la fața locului, la Terminalul Containerelor Cartagena, arată zece muncitori ieșind în grabă, după ce alarma a fost declanșată.

Unul dintre bărbați poate fi auzit îndemnându-și colegii să iasă repede pentru că ceva arde.

Exploziile au fost auzite și la o oră după izbucnirea incendiului, conform presei locale, în timp ce locuitorii din zonă au raportat că au văzut material întunecat căzând din cer.

Echipele de pompieri au fost la fața locului încercând să țină incendiul sub control de la ora 11 dimineața, ora locală, iar facilitățile învecinate de la port și locuitorii din apropiere au fost evacuați ca măsură de precauție. Până acum nu au fost confirmate victime.

Fiind unul dintre principalele terminale portuare ale Columbiei, depozitele din orașul Contecar joacă un rol important în transportul containerelor pentru importuri și exporturi. Primarul orașului, Dumek Turbay Paz, a spus pe X (anterior Twitter) despre incendiu: „În acest moment este sub control. Personalul este în siguranță. Ne folosim toate capacitățile pentru a controla situația”.

Primăria a declarat că a creat un post de comandă unificat pentru a controla situația, în timp ce se spune că personalul de la firma de petrol Ecopetrol susține acțiunile.