În episodul din această săptămână din emisiunea E-plan, Andrei Radu, prezentatorul acestei emisiuni, discută cu unul dintre cei mai respectați antreprenori români din domeniul IT, Radu Georgescu, Chairman of the board la SeedBlink.

Radu Georgescu este un nume binecunoscut în peisajul antreprenorial românesc, fiind asociat cu succesul unor companii notabile precum RAV, Jacadi, Payments și Axigen. În cadrul discuției, Radu Georgescu si Andrei Radu au explorat împreună parcursul său impresionant în lumea afacerilor, de la primele sale exituri, cum ar fi vânzarea proiectului de organe de mașini încă din perioada facultății, până la achiziția spectaculoasă a RAV de către Microsoft.

Una dintre marile teme abordate a fost viziunea sa îndrăzneață în domeniul securității cibernetice. Radu Georgescu ne-a povestit despre primele sale inițiative în domeniul antivirusurilor, care, chiar și într-o epocă în care subiectul nu era atât de popular, au reușit să schimbe modelul.

Radu Georgescu a subliniat importanța inovării continue în domeniul tehnologic, afirmând: „Inovația este motorul care alimentează progresul și dezvoltarea societății noastre moderne.”

De-a lungul discuției, au explorat și evoluția sa în domeniul plăților online, punând bazele Jacadi Payment, primul procesator de plăți din România. Într-o perioadă în care plățile online erau încă în stadiul incipient, Georgescu și echipa sa au fost printre pionierii care au deschis calea pentru această industrie în Romania

În prezent, Radu Georgescu este implicat activ în SeedBlink, unde își continuă pasiunea pentru antreprenoriat și investiții. SeedBlink este un instrument complex ce gestionează complet elementele de equity dintr-o companie, oferind suport atât pentru managementul executiv, cât și pentru managementul acționarilor.

Radu Georgescu a mai subliniat faptul că investiția într-o companie este, în esență, investiția în visul cuiva, iar implicarea sa depinde de context și necesități.

Discuția cu Radu Georgescu a adus în prim-plan importanța inovației în societatea contemporană. Prin experiența sa vastă în domeniul tehnologic, Georgescu a evidențiat necesitatea continuării eforturilor de inovare pentru a stimula progresul și dezvoltarea. Într-o eră în care tehnologia evoluează rapid, cu impacturi semnificative asupra vieții noastre, cuvintele sale subliniază importanța adaptabilității și perseverenței în fața schimbării.

Pentru mai multe detalii despre antreprenoriat, urmăriți înregistrarea VIDEO a emisiunii.