Directorul general al Tesla, Elon Musk, a declarat miercuri că nu va dona pentru campaniile electorale ale preşedintelui Joe Biden sau fostului preşedinte Donald Trump, transmite CNBC.

”Doar pentru a fi foarte clar, nu donez bani niciunuia dintre candidaţii la preşedintele SUA”, a spus Musk într-o postare pe site-ul său de socializare X.

Postarea lui Musk a venit la o zi după ce The New York Times a relatat că weekendul trecut Musk s-a întâlnit cu Trump şi cu ceea ce ziarul a numit câţiva donatori republicani bogaţi, în Palm Beach, Florida.

Casa fostului preşedinte, în clubul său Mar-a-Lago, se află în Palm Beach.

Musk este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, cu o avere netă estimată la 195 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Musk, care conduce şi SpaceX, l-ar putea sprijini pe Trump sau pe Biden în alte moduri decât printr-o donaţie directă la campaniile lor.

El ar putea, de exemplu, să doneze unui comitet de acţiune politică care sprijină pe oricare dintre concurenţi.

Orice donaţie majoră pe care o face ar putea avea un impact semnificativ asupra campaniei unui candidat.

Musk nu a răspuns la un e-mail în care se solicitau comentarii despre dacă intenţionează să dea fonduri unui PAC pro-Biden sau pro-Trump.

În ciuda obiceiului lui Musk de a lua poziţii politice pe reţelele de socializare, el nu este un donator major şi frecvent pentru campanii.

În timpul ciclului electoral de jumătate de mandat din 2018, Musk a făcut o serie de contribuţii la comitetele republicane şi democrate care susţin candidaţii pentru Congres, pentru 33.900 de dolari fiecare.