Un autobuz de pasageri s-a ciocnit marţi de peretele unui tunel în provincia Shanxi din nordul Chinei, provocând moartea a 14 persoane şi rănirea altor 37, a anunţat miercuri presa de stat chineză.

Potrivit autorităţilor locale, accidentul a avut loc la ora 14:37 (06.37 GMT) pe autostrada Hubei, iar mai multe persoane au fost trimise la spital pentru tratament.

Separat, trei persoane au fost ucise şi alte 16 au fost rănite după ce o maşină a intrat marţi într-o mulţime la o şcoală profesională din Taizhou, situată în provincia Zhejiang, în estul Chinei, a anunţat biroul local de securitate publică, potrivit Xinhua News.

Incidentul respectiv a avut loc în jurul orei 11:20 (03.20 GMT) la Colegiul vocaţional şi tehnic din Taizhou. Răniţii se află în stare stabilă, se arată în raport.

Acesta a fost cel mai recent accident mortal de maşină localizat la o şcoală din China. La 1 martie, două persoane au fost ucise şi mai mulţi copii au fost răniţi după ce o maşină a intrat într-un grup de persoane într-o zonă rezidenţială din Dezhao, în provincia Shandong din estul Chinei, a relatat presa de stat.