Donald Trump, candidat republican la alegerile americane, a afirmat miercuri că este pregătit pentru o dezbatere cu rivalul său democrat, preşedintele Joe Biden, „oriunde, oricând”, relatează AFP.

„Este important, pentru binele ţării noastre, ca eu şi Joe Biden să dezbatem probleme cruciale pentru Statele Unite şi poporul american”, a afirmat fostul preşedinte pe reţeaua sa Truth Social.

„De aceea, chem ca dezbaterile să aibă loc, oriunde, oricând”, a subliniat el.

După victoriile lor zdrobitoare la primarele partidelor lor, cei doi trebuie, cu excepţia unei surprize majore, să se înfrunte în alegerile prezidenţiale din noiembrie – o revanşă a alegerilor din 2020.

Însă, potrivit sondajelor, acest duel între un fost preşedinte de 77 de ani şi un titular în funcţie de 81 de ani cu greu entuziasmează alegătorii.

Pentru a câştiga, într-o ţară extrem de polarizată, Joe Biden precum Donald Trump vor trebui atât să-şi mobilizeze bazele, şi să seducă cât mai mulţi alegători independenţi în câteva state indecise.

Preşedintele Biden, cu probleme în anchetele de opinie, va încerca să convingă milioane de americani despre viziunea sa pentru ţară în cursul unui mare discurs politic, joi, în faţa Congresului. Un discurs pe care Donald Trump a promis că îl „va corecta” în direct.

Joe Biden şi Donald Trump s-au înfruntat în timpul unei serii de dezbateri în toamna lui 2020. Democratul, fost vicepreşedinte al lui Barack Obama, a câştigat alegerile prezidenţiale.

Dar Donald Trump nu şi-a recunoscut niciodată înfrângerea, acuzând fără dovezi că democraţii că au „furat” alegerile.