Deputaţii USR Cristina Prună şi Silviu Dehelean afirmă că au fost legitimaţi, duminică, de poliţiştii locali de la Oradea în timp ce împărţeau pliante ale Dreptei Unite.

Potrivit unui comunicat al USR, agenţii Poliţiei locale le-au transmis că săvârşesc o contravenţie distribuind pliante care nu au fost aprobate şi ştampilate de primarul localităţii.

„PNL încearcă să ne intimideze. Au trimis Poliţia locală după noi la Oradea! Domnule Ilie Bolojan, ce părere aveţi de lucrul acesta? Am ieşit să stăm de vorbă cu oamenii şi să le vorbim despre alegerile europarlamentare şi locale, dar ce să vedeţi? Pentru prima dată în viaţa mea politică de până acum, Poliţia locală a venit să ne legitimeze şi să ne spună că săvârşim o ‘contravenţie’. Am un mesaj pentru cei din PNL. Ştim că faceţi asta din frică faţă de votul oamenilor! Dar oricât de mult încercaţi să ne intimidaţi, nu ne lăsăm bătuţi”, a declarat Cristina Prună, citată în comunicat.

La rândul său, Silviu Dehelean acuză un abuz al administraţiei locale de la Oradea.

„După ce ne-au interzis corturile pentru semnături, astăzi Poliţia locală a primit sarcina să ne interzică să distribuim pliante electorale în centru. Am aflat că pliantul Dreapta Unită trebuie să fie aprobat de primarul PNL Florin Birta şi să aibă ştampila Primăriei. Aşa ceva nu am mai păţit de pe vremea lui Liviu Dragnea, când strângeam semnături pentru Fără Penali. În concluzie, PSD=PNL”, a afirmat deputatul, citat în comunicat.