Doi bărbaţi au fost prinşi în flagrant în timp ce sustrăgeau bucăţi din şina de tramvai aflat în reabilitare pe strada Barbu Văcărescu.

Ancheta poliţiştilor a arătat că cei doi sunt principalii suspecţi şi în alte furturi comise în ultimele zile în Capitală. Ei sunt bănuţi că, având feţele acoperite, au intrat într-un şantier al Uzinei de Reparaţii Atelierele Centrale, de unde au furat un picamer.

Cei doi bărbaţi au fost prinşi în flagrant sâmbătă, 9 martie, de către poliţiştii Secţiei 6 din Capitală, furând mai multe bucăţi de şină de tramvai şi obiecte din fier, de pe linia unui tramvai.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Capitalei, cei doi au fost legitimaţi, duşi la secţie, iar extinderea cercetărilor în ceea ce îi priveşte a arătat că ei sunt suspecţi şi în alte cazuri de furt, prejudiciul total fiind estimat la 10.000 de lei.

Surse judiciare au precizat că, în ziua în care au fost prinşi în flagrant, cei doi sustrăseseră 7 bucăţi de şină de tramvai şi mai multe obiecte feroase de pe linia tramvaiului 5, aflat în reabilitare, pe strada Barbu Văcărescu.

Cu câteva zile înaintea acestui furt, cei doi au intrat într-un şantier al Uzinei de Reparaţii Atelierele Centrale de unde au furat un picamer. Având feţele acoperite cu măşti ei au demontat un gard, au intrat în şantierul uzinei, au forţat uşa unui container şi au sustras de acolo utilajul care cântăreşte 27 de kilograme şi este evaluat la 9000 de lei. În aceeaşi zi, ei au forţat uşa de acces a unei ghene de gunoi a unui bloc din sectorul 2 şi au furat un căruţ cu fier, vânzând materialul la un centru de reciclare.

Cei doi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile pentru comiterea a trei fapte de furt calificat.