Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a salutat duminică „victoria strălucitoare” a lui Vladimir Putin în alegerile prezidenţiale din Rusia.

Televiziunea de stat a subliniat „susţinerea colosală” de care se bucură liderul de la Kremlin, care ar urma să obţină peste 87% din voturi, potrivit unui exit-poll şi rezultatelor parţiale, relatează AFP.

„Îl felicit pe Vladimir Putin pentru victoria sa strălucitoare”, a declarat Medvedev, numărul doi în Consiliul rus de securitate şi care a fost preşedinte al ţării din 2008 până în 2012, în timp ce actualul lider de la Kremlin ocupa funcţia de premier.

Vladimir Putin urmează să fie reales cu peste 87% din voturi, potrivit exit-poll-urilor şi rezultatelor oficiale parţiale.

În condiţiile în care realegerea sa nu era în dubiu în absenţa unor contracandidaţi reali, fostul spion KGB dorea să arate că se bucură de sprijinul covârşitor al ruşilor, comentează Reuters. Prezenţa la vot la nivel naţional a fost de 74,22% la ora 18.00 GMT, când secţiile de votare s-au închis, potrivit autorităţilor electorale, depăşind nivelul din 2018 de 67,5%.