Pe măsură ce prețurile facturilor cresc din ce în ce mai mult, oamenii caută cele mai bune modalități de a usca rufeEi bine, există mai multe trucuri prin care puteți usca rufe
După ce mașina termină ciclul de spălare, va trebui să selectați încă o dată un ciclu de stoarcere, pentru a scăpa de excesul de umiditate. Hainele vor fi scoase mult mai uscate din mașina de spălat. Totuși, aveți grijă, fiindcă această metodă poate șifona anumite țesături, cum ar fi bumbacul sau inul. De asemenea, este o idee bună să scuturați bine rufe
Poate părea ciudat, însă înfășurarea hainelor într-un prosop este un mod foarte eficient de a elimina excesul de apă și de a economisi timp de uscare, fără costuri suplimentare. Iată cum trebuie să procedați pentru a vă usca hainele cu un simplu prosop, fără să mai fie nevoie de uscător:
· Alege un prosop dintr-un material absorbant, cum ar fi bumbacul sau microfibra. Cu cât prosopul absoarbe mai bine apa, cu atât va fi mai eficient în absorbția umidității din haine.
· Înainte de a folosi prosopul, stoarce hainele cât de bine poți pentru a elimina cât mai multă apă din ele. Cu cât sunt mai puțin umede, cu atât prosopul va putea să absoarbă restul umidității.
· Pune hainele umede pe o suprafață plană, cum ar fi o masă sau un pat, și așază prosopul peste ele. Ulterior, la intervale regulate, rotește hainele și prosopul pentru a asigura o distribuție uniformă a umidității și pentru a permite prosopului să absoarbă cât mai multă apă.
· Dacă prosopul devine prea umed în timpul procesului de uscare, schimbă-l cu unul nou și continuă să rotești hainele peste prosopul proaspăt.
· Lasă hainele să stea pe prosop până când se usucă complet. Acest proces poate dura mai mult sau mai puțin în funcție de cât de multă umiditate trebuie să absoarbă prosopul și cât de umede sunt hainele inițial.
Cumpără un dezumidificator
Când există prea multă umiditate în aer, hainele nu se vor usca în mod corespunzător, chiar dacă sunt întinse, iar rezultatul poate fi un miros neplăcut de mucegai sau umezeală. Dezumidificatoarele pot ajuta la extragerea excesului de umiditate din aer și sunt recomandate pentru prevenirea condensului și a problemelor legate de umiditate. Costul unui dezumidificator cu un buget mai mic începe de la aproximativ 35 de lire sterline.
Trucul cu ventilatorul
Dacă doriți să vă îmbunătățiți timpul de uscare a hainelor în interiorul locuinței, unii oameni spun că ar trebui să puneți un ventilator de birou lângă uscător și să deschideți o fereastră sau două. Ventilatorul va ajuta aerul să circule și veți reuși să uscați hainele mai repede.
După ce speli rufe
De asemenea, folosirea excesivă a înălbitorului sau a balsamului de rufe
O altă greșeală frecventă este uscarea excesivă a hainelor în uscătorul de rufe
De asemenea, amânarea călcatului hainelor poate fi o greșeală care poate duce la formarea de cute și pliuri permanente care sunt greu de îndepărtat. Călcarea hainelor imediat după ce s-au uscat poate ajuta la menținerea aspectului proaspăt și neted al acestora. Este important să urmezi instrucțiunile de pe eticheta hainelor cu privire la temperatură și să folosești un fier de călcat potrivit pentru tipul de țesătură.
Depozitarea necorespunzătoare a hainelor poate duce la deformarea și deteriorarea acestora în timp. Depozitează hainele în locuri uscate și bine ventilate, departe de lumina directă a soarelui și de umiditate excesivă. De asemenea, poți folosi umerașe sau alte accesorii de depozitare care să susțină forma hainelor și să prevină formarea de cute și pliuri.