Experţi în arta machiajului s-au reunit în capitala Marii Britanii, la unul dintre cele mai mari târguri de specialitate din lume.

Și-au concentrat atenția în special asupra machiajului purtat de manechine la prezentările de modă. Rezultatele au fost spectaculoase.

Imaginile arată cât de mult poate schimba machiajul o persoană. Tineri artiști reuniți zilele acestea în capitala Marii Britanii și-demonstrat talentul care face mai interesante prezentările de modă. Unul dintre ei, de exemplu, a vrut să îi aducă un tribut designerului Vivienne Westwood. A folosit tartan, din care sunt făcute kilturile scoțiene, plase de pescuit, țepi și un machiaj dramatic în zona ochilor.

O tânără și-a transformat soțul într-un personaj asemănător lui Neptun. Munca minuțioasă a durat aproape trei ore.

Angela Youngs, make-up artist: „Am folosit materiale plastice, pe care le-am luat din centrele de colectare a deșeurilor”.

O activitate mult mai complexă au cei care trebuie să aplice machiaj pe tot corpul. Una dintre participante a ajuns la acest rezultat după patru ore de muncă.

Cat Finlayson, make-up artist: „Am vrut să simbolizez Pământul, iar aici am vrut să simbolizez apa, pentru că am crescut la malul mării, în Scoția și în Caraibe. Acestea sunt două dintre elementele mele favorite, care m-au inspirat azi”.

„Professional Beauty Show” este cel mai mare târg de frumusețe din Marea Britanie și unul dintre cele mai mari din lume.

Lan Nguyen-Grealis, organizatoare: „Produsele sunt cele care schimbă tendințele. Machiajele actuale trebuie să fie autentice, să te reprezinte”.

Un machiaj folosit la prezentările de modă nu trebuie să se regăsească în viața cotidiană, consideră profesioniștii din domeniu.

Louis Byrne, make-up artist: „Când faci un machiaj de podium, stabilești o tendință în domeniu, spre deosebire de machiajul unei mirese, prin care trebuie să faci o persoană să arate frumos, să se simtă puternică, relaxată și feminină sau oricum ar vrea să arate în concordanță cu tematica aleasă în ziua nunții”.

Cei care au ratat ediția de anul acesta a evenimentului mai au o șansă la anul. Târgul de frumusețe din Londra își deschide din nou porțile la început de martie.