Un bărbat supranumit „Polio Paul” trăiește în interiorul unui „plămân” de fierPaul Alexander, în vârstă de 77 de ani, a contractat poliomielita

În martie, Guinness World Records l-a declarat cel mai longeviv pacient din istorie care a trăiește într-un „plămân” de fier

A întâmpinat multe provocări încă de când s-a născut, în 1946.

Acum, sănătatea lui „Polio Paul” este și mai precară după ce a fost dus de urgență la spital cu coronavirus.

Postând recent pe TikTok-ul lui Paul, un tip numit Lincoln, care administrează contul IronLungMan, a informat cei 291.000 de urmăritori ai săi despre noua sa luptă cu boala.

„Paul a fost dus la camera de urgență în spital. A fost testat pozitiv pentru Covid, ceea ce este evident foarte, foarte periculos pentru cineva în situația lui. Din fericire, au un aparat de ventilație mecanică la spital pregătit pentru el și a reușit să vină acasă în acest weekend, dar din nefericire încă se simte destul de slăbit. Încă este confuz și a avut dificultăți în a mânca și a se bea, așa că, din acest motiv, vom amâna încărcarea videoclipurilor pentru un timp”, a declarat Lincoln.

Bărbatul a cerut urmăritorilor să se roage pentru sănătatea lui Paul, dar nu a dat alte detalii cu privire la starea de sănătate a lui Paul.

Anul trecut, Alexander a fost „exploatat de persoane care ar fi trebuit să aibă grijă de el”, cu o strângere de fonduri care a adunat 132.000 de dolari pentru el.

În 1952, el a suportat cea mai gravă epidemie de poliomielită din istoria SUA, cu aproape 58.000 de cazuri – în principal copii – raportate.

poliomielita

În 1979, SUA a scăpat de poliomielită, dar era prea târziu pentru Alexander, care era paralizat de la gât în jos.

La scurt timp după ce a fost diagnosticat, texanul a suferit o traheotomie de urgență și a fost plasat într-un ventilator de fier

„Plămânul” lui Alexander a fost inventat în 1928 și nu a mai fost fabricat din anii ’60, deoarece tehnologia a avansat.

Ventilatorul cu fier

În ciuda inventării de mașini mai moderne, Alexander a preferat să continue să trăiască în ventilatorul cu fier

El a explicat pentru Guardian în 2020 că, până când au fost dezvoltate mașinile mai noi, el s-a obișnuit cu „calul său de fier

Alexander a învățat să respire pentru scurte perioade în afara ventilatorului cu fier

Numită „respirație de broască”, tehnica folosește mușchii gâtului pentru a forța aerul să treacă pe lângă corzile vocale, permițând pacientului să înghită oxigenul pe rând.

Alexander a continuat să-și urmărească visul său de carieră și să inspire alții. A terminat liceul, a absolvit colegiul, a obținut o diplomă de drept, a practicat dreptul timp de câteva decenii și a scris memorii.