Conform Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, actul normativ aprobat stabileşte că, începând cu luna martie 2024, salariile de bază ale personalului care ocupă funcţii din domeniul asistenţei sociale, precum şi ale personalului TESA din unităţile şi centre de asistenţă socială cu sau fără personalitate juridică se majorează cu 20% faţă de nivelul salariului de bază aferent lunii decembrie 2023.

Majorarea se acordă în două tranşe egale, începând cu data de 1 martie 2024, respectiv 1 iunie 2024.

ULTIMELE ȘTIRI

Joe Biden se pregătește de discursul despre Starea Uniunii. Apropiații îl „imploră” să se „laude” mai mult. Ar putea fi momentul cheie dinaintea alegerilor din noiembrie

Biden anunţă construirea unui port pe ţărmul Gaza pentru livrarea de ajutoare, ca răspuns la criza umanitară

Cresc salariile din asistenţă socială şi sănătate, din această lună

Cruciada Guvernului împotriva drogurilor: 6 noi substanţe introduse pe lista drogurilor de mare risc

Vezi mai multe articole din categoria economic

”Misiunea angajaţilor din asistenţă socială nu este deloc uşoară şi trebuie răsplătită corect, în raport cu munca depusă. Aşa cum ne-am angajat în timpul discuţiilor pe care le-am avut cu organizaţiile sindicale reprezentative din acest domeniu, Guvernul României a majorat astăzi veniturile celor care şi-au asumat să aibă grijă de cei mai vulnerabili dintre noi”, a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului majorează şi salariile de bază ale angajaţilor din sănătate, precum şi cele ale personalului TESA din sănătate, creşterea urmând să se facă tot eşalonat.

De majorări vor beneficia şi 235.611 de medici, farmacişti, biologi, chimişti, fizicieni, registratori medicali, statisticieni medicali şi personal auxiliar-sanitar, personal TESA.

Actul normativ stabileşte şi faptul că medicii de medicină generală care fac gărzi în cadrul serviciilor de ambulanţă şi al structurilor de primire urgenţe (UPU/CPU) din cadrul unităţilor sanitare vor beneficia de indemnizaţie pentru gărzile efectuate, în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial.