Akira Toriyama a suferit un hematom subdural acut, un tip de hemoragie în apropierea creierului.

Dragon Ball este extrem de popular în întreaga lume, iar seria de benzi desenate a dat naștere și la versiuni de desene animate și filme.

Fanii i-au adus un omagiu lui Toriyama pentru că a creat personaje care au devenit o parte din copilăria lor.

Creatorul Dragon Ball, una dintre cele mai influente și mai bine vândute benzi desenate japoneze din toate timpurile, a murit la 68 de ani, scrie BBC.

Akira Toriyama a suferit un hematom subdural acut, un tip de hemoragie în apropierea creierului, a anunțat vineri studioul său.

Dragon Ball este extrem de popular în întreaga lume, iar seria de benzi desenate a dat naștere și la versiuni de desene animate și filme. Fanii i-au adus un omagiu lui Toriyama pentru că a creat personaje care au devenit o parte din copilăria lor.

Seria de benzi desenate Dragon Ball a debutat în 1984. Aceasta urmărește un băiat pe nume Son Goku în încercarea sa de a colecta bile de dragon magice pentru a apăra Pământul împotriva umanoizilor extratereștri numiți Saiyans.

Toriyama avea lucrări nefinalizate în momentul morții sale. El a murit pe 1 martie și doar familia și foarte puțini prieteni au participat la înmormântarea sa, potrivit unei declarații de pe site-ul Dragon Ball.

„Ar mai avea multe lucruri de realizat. Cu toate acestea, a lăsat acestei lumi multe titluri manga și opere de artă”, a precizat studioul său. „Sperăm ca lumea unică de creație a lui Akira Toriyama să continue să fie iubită de toată lumea pentru mult timp de acum încolo”, a adăugat acesta.

Citește și