„Partidul Naţional Liberal susţine nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru candidatura la un nou mandat în fruntea Comisiei Europene. I-am spus asta în discuţia pe care am avut-o înainte de începerea congresului PPE. În timpul mandatului său, Comisia a gestionat responsabil şi eficient crizele ultimilor ani: pandemia, invazia rusă din Ucraina şi criza energetică creată de Moscova”, afirmă Nicolae Ciucă.

El precizează că i-a spus Ursulei von der Leyen că prioritatea imediată a României este admiterea deplină a ţării noastre în Spaţiul Schengen.

ULTIMELE ȘTIRI

WSJ: Nikki Haley iese astăzi din cursa prezidențială a SUA

Austria spune „NU” pentru Schengen terestru chiar de la Bucureşti. Partidul lui Nehammer se va opune manifestul Partidul Popular European, ce se întâlneşte în România

Congres al Partidului Popular European la Bucureşti. Ciucă: PNL susţine nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru candidatura la un nou mandat

Alegeri SUA: Nikki Haley se va retrage din cursa prezidenţială – surse

Vezi mai multe articole din categoria politic

„Pe termen lung, dorim continuarea susţinerii pentru fermieri şi pentru antreprenorii din mediul rural. De asemenea, considerăm că politicile ce vizează schimbările climatice trebuie să fie gândite din perspectivă economică, pentru a nu afecta oamenii mai mult decât o face deja încălzirea globală. În materie de politică externă, apreciem decizia de începere a negocierilor de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina. Integrarea celor două state în UE va asigura securitatea economică a regiunii. Războiul declanşat de Rusia este cea mai mare ameninţare la adresa Europei, iar Ucraina trebuie sprijinită din toate punctele de vedere, inclusiv prin urgentarea apropierii de UE”, încheie Ciucă.