Coloane de maşini sunt înregistrate, miercuri dimineaţă, înainte de principalele puncte de trecere a frontierei cu Ungaria din judeţul Arad, după ce sistemul informatic al autorităţilor maghiare s-a defectat.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă, a declarat că „sistemul informatic al autorităţilor de frontieră maghiare este nefuncţional şi se lucrează la remedierea problemelor”.

„Frontiera poate fi tranzitată de către cetăţenii statelor Uniunii Europene, iar cetăţenii din statele terţe vor trebui să aştepte până la remedierea defecţiunii”, a spus Dincă.

La Nădlac II, sunt patru coloane de maşini pe arterele dedicate traficului uşor şi turistic, iar timpul de aşteptare pentru a se intra în Ungaria este de cel puţin o oră. La Nădlac I, se aşteaptă aproximativ 50 de minute în coloană.

Pe sensul de intrare în România, doar la Nădlac II se înregistrează timp mare de aşteptare, de 50 de minute.

Şi în cazul traficului greu, şoferii aşteaptă în coloane pentru a ieşi din România. La Nădlac II, unde coloana de camioane este lungă de trei kilometri, se stă 90 de minute, la Nădlac I – 100 de minute şi la Vărşand – 60 de minute.