„M-am revăzut astăzi (miercuri – n.r.) la Bucureşti cu Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European, care participă la congresul PPE. Ideea principală a discuţiei a fost strategia pentru următoarele alegeri europarlamentare. Ca populari europeni, credem că aceasta va fi cea mai bună evaluare a modului în care instituţiile europene abordează problemele curente”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

El adaugă că, în ultimii ani, „în Europa a crescut un val de politicieni şi formaţiuni extremiste, cu un discurs anti-european”.

ULTIMELE ȘTIRI

NYT: Trump s-a întâlnit cu Elon Musk pentru o potențială donație de campanie

Ciucă, discuţii cu Metsola: Miza este păstrarea într-o poziţie fruntaşă a forţelor pro-europene

AUR sesizează Consiliul Concurenţei pentru că PSD şi PNL au decis comasarea alegerilor: „Monopol pe ţară”

Iohannis: Am convenit că menţinerea unităţii pentru viitoarea arhitectură instituţională e crucială

Vezi mai multe articole din categoria politic

„Miza alegerilor din iunie este păstrarea într-o poziţie fruntaşă a forţelor pro-europene. Doar aşa, noul Parlament European şi viitoarea Comisie pot continua să ia măsuri bazate pe valorile pe care este construită UE. Am discutat şi despre fenomenul îngrijorător al răspândirii dezinformărilor şi manipulărilor pe reţelele sociale. Concluzia noastră este că le putem combate arătând cetăţenilor beneficiile apartenenţei la Uniunea Europeană şi soluţiile pentru depăşirea provocărilor economice din prezent”, încheie Ciucă.