În piețele din Constanța au apărut deja cireșele, dar prețul acestora este exorbitant, întrucât un kilogram costă 250 lei, adică mai mult decât un gram de aur. Cei care nu-și permit cireșe pot alege un pepene, care ajunge la ”doar” 200 de lei.

În piețele din Constanța și-au făcut apariția și cireșele, deși mai sunt aproape 2 luni până la sezonul lor. Prezența lor pe tarabe este însă mai degrabă de decor, în condițiile în care se vând cu 250 de lei kilogramul, iar comercianții nici nu se gândesc să scadă din preț, scrie Replica de Constanța.

Vânzătorii spun că de vină pentru prețul exorbitant este distanța parcursă de cireșe până pe tarabele lor- peste 13.000 de kilometri, întrucât vin tocmai din Chile.

Indiferent de explicațiile lor, cert este că un kilogram de cireșe costă acum în Constanța mai mult decât un gram de aur comercializat de magazinele amanet, acolo unde metalul nobil de 14 k este evaluat la 160-180 lei gramul, iar cel de 18 k la circa 210-230 lei gramul.

Oamenii care trec pe lângă taraba cu cireșe sunt pur și simplu speriați de preț. ”Ne mulțumim cu privitul, înghițim în sec și mergem mai departe”, a mărturisit un constănțean pentru sursa citată.

Cireșele mai scumpe decât aurul nu sunt însă singurele fructe de lux din piețele Constanței. Cei care nu-și permit cireșe la 250 lei kilogramul se pot îndrepta spre ceva mai ieftin, cum ar fi pepenii la ”doar” 200 de lei bucata. Asta pentru că vânzătorii cer 19,5 lei pe kilogram, iar pepeni sub 8 sau 10 kilograme nu există.