Experţii de la Universitatea din Illinois sugerează că îmbunătăţirea aspectului fizic ar putea fi la fel de simplă ca ajustarea dietei pentru a include alimente cu efecte pozitive asupra pielii, mirosului şi stării generale de bine, informează New York Post. În timp ce cercetările recente sugerează că consumul de carbohidraţi ar putea diminua atractivitatea, există multe alimente naturale care pot îmbunătăţi aspectul.

Carotenoizii, găsiţi în fructe şi legume precum cartofii dulci, morcovii, dovleacul plăcintar, dar şi în verdeţurile cu frunze închise la culoare precum spanacul sau varza kale, sunt cunoscuţi pentru îmbunătăţirea calităţii pielii şi chiar te pot face mai atrăgător în timp. Alte legume şi fructe care conţin carotenoizi sunt ardeii portocalii, porumbul, sparanghelul, roşiile, pepenii verzi, grepfrutul şi guavele. Atât gălbenuşurile de ou, cât şi fisticul sunt surse bune, potrivit universităţii.

ULTIMELE ȘTIRI

Franța și Moldova au semnat acorduri bilaterale de apărare, pe fondul amenințărilor Rusiei. Maia Sandu: „Dacă agresorul nu este oprit, războiul va fi mai aproape de noi, de tine”

Ziua Internaţională a Femeii. Istoria zilei de 8 Martie în România şi în lume

Ministrul francez al Apărării: Noţiunea de a trimite trupe de luptă în Ucraina ,,nu este în discuţie”

Războiul din Ucraina, ziua 744. Marea Britanie alocă 416 milioane de dolari pentru 10.000 de drone în Ucraina / Întâlnire Zelenski-Erdogan în Turcia / ISW: Rusia vrea să folosească Transnistria şi Găgăuzia pentru destabilizarea Moldovei

Vezi mai multe articole din categoria stiinta-sanatate

De asemenea, carotenoizii – care protejează şi de razele ultraviolete dăunătoare – pot chiar să stimuleze mirosul corporal, astfel încât acesta să miroasă mai plăcut.

Colagenul, abundent în carne precum friptura de vită şi somonul, este o altă substanţă care promovează elasticitatea pielii, creşterea muşchilor, a unghiilor şi a părului. Încorporarea acizilor graşi Omega-3 din surse precum somonul şi seminţele de in în dietă poate susţine în continuare sănătatea pielii şi hidratarea, precum şi reducerea inflamaţiei asociate cu afecţiuni ale pielii precum acneea şi psoriazisul.

În general, prioritizarea alimentelor bogate în nutrienţi precum fructele, legumele şi proteinele slabe nu numai că poate îmbunătăţi aspectul fizic, dar poate şi îmbunătăţi starea de spirit şi funcţia cognitivă. Alegerea conştientă a alimentelor poate duce la frumuseţe atât interioară, cât şi exterioară, evidenţiind interconectivitatea dintre dietă şi starea generală de bine.