Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că duminică dimineaţă este ceaţă pe un tronson de 150 de kilometri al A2, precum şi pe drumurile din judeţele Tulcea, Botoşani şi Iaşi.

Dumninică dimineaţă se circulă în condiţii de ceaţă care scade vizibilitatea sub 150 metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe tronsonul kilometric 10 (Bucureşti) – 160 (Cernavodă) al autostrăzii A2 Bucureşti-Constanţa.

De asemenea, vizibilitatea este scăzută din cauza ceţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din judeţele Tulcea, Botoşani şi Iaşi.

Poliţiştii recomandă ca, pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile, să fie respectate şi alte reguli specifice, respectiv aceea de a nu opri pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă, iar în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, şoferii să pornească luminile de avarie.

De asemenea, în caz de accident, şoferii trebuie să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.