O afină gigantică, care cântărește 20,4 grame, a intrat oficial în cartea recordurilor săptămâna aceasta.

Boabele care au bătut recordul au măsurat 39,31 milimetri, în diametru, aproximativ aceeași dimensiune ca o minge de tenis de masă. Aceasta a fost cultivată în Corindi, New South Wales, Australia, de către personalul de la cultivatorul de afine Costa Group, pe 13 noiembrie, scrie CNN.

Fructul provine din soiul Eterna, despre care horticultorul senior Brad Hocking a declarat că este cunoscut pentru mărimea mare a fructelor, textura crocantă și durata lungă de păstrare, potrivit unui comunicat al companiei publicat marți.

„Eterna, ca soi, are o aromă cu adevărat grozavă și fructe constant mari. Când am cules-o pe aceasta, mai erau probabil în jur de 20 de fructe de mărime similară”, a spus Hocking.

Recordul anterior pentru cea mai grea afină a fost deținut de o boabă de 16,20 grame cultivată în Australia de Vest în 2020.

„Acesta este cu adevărat un fruct încântător”, a mai spus Hocking. „În timp ce fructul este mare, nu există absolut niciun compromis în ceea ce privește calitatea sau aroma, așa cum ar fi de așteptat atunci când se dezvoltă o varietate premium de afine”.

Alte fructe notabile care apar în Guinness World Records includ o căpșună de 289 de grame, cultivată de fermierul israelian Chahi Ariel, care a obținut recordul pentru cea mai grea căpșună din lume în februarie 2022.

Iar în august 2019, un grapefruit a doborât două recorduri și a devenit cel mai greu și cel mai mare grapefruit din lume după circumferință. Acesta avea aproximativ dimensiunea unei mingi de baschet și cântărea cât un bebeluș sau un chihuahua.