Investigatorii din Noua Zeelandă analizează datele din cutia neagră și comunicațiile piloților, după un incident terifiant cu un avion Boeing 787 chilian, care zbura spre Auckland.

50 de pasageri și membri ai echipajului au fost răniți, când avionul a pierdut brusc altitudine, plonjând câteva mii de metri cu botul în jos.

Imagini au fost filmate la bordul avionului Boeing 787, chilian, care decolase de la Sydney și zbura spre Auckland, imediat după momentele terifiante prin care au trecut cei 272 oameni aflați la bord.

Avionul a început să se zguduie puternic, apoi a pierdut brusc altitudine – „o cădere în gol rapidă”, după cum au descris-o martorii. Iar cei care nu aveau centurile de siguranță puse au fost proiectați spre plafon.

50 de pasageri și membri ai echipajului au fost răniți. Cel puțin unul dintre ei părea în stare gravă, primind îngrijiri când era întins pe jos. Alții s-au ales cu răni sângerânde la cap, după ce s-au lovit de plafon.

Pasager: ”Noi aveam centura de siguranță pusă. Dar, în fața mea, era o doamnă cu un bebeluș foarte mic, de aproximativ trei luni. Ea a fost aruncată în sus și a căzut înapoi având bebelușul în brațe. Nu avea centură de siguranță. În partea cealaltă față de locul meu, era un copil mai mare, de doi ani și jumătate, care dormea. A fost proiectat în aer și a căzut pe podea. Mama lui tocmai îl alăpta pe fratele lui, de un an, așa că nu-i putea controla pe amândoi copiii.

Noi eram pe ultimul rând din spate. Fata care era pe scaunul din fața prietenei mele a ajuns direct pe plafon. Fata care stătea lângă mine s-a lovit cu capul de partea laterală a cabinei. Toate (obiectele) au zburat prin aer, cum ar fi telefonul meu, portofelul. Căști erau răspândite peste tot în avion. Un domn spunea că i s-a spart laptopul.”

13 răniți au fost spitalizați în Auckland – Noua Zeelandă, unde aeronava Boeing 787 avea o escală regulamentară, în drumul spre destinația finală, Santiago de Chile.

Serviciile de urgenţă au intervenit la aeroport cu cinci ambulanţe.