Armata israeliană a anunţat marţi că a lovit „circa 4.500 de ţinte ale Hezbollah” în Liban şi Siria, dintre care „mai mult de 1.200” în atacuri aeriene, de la începutul războiului din Fâşia Gaza dintre Israel şi Hamas, în urmă cu cinci luni, scrie AFP.

Armata israeliană a precizat într-un comunicat că, de atunci, a ucis „peste 300” de membri ai Hezbollah, mişcare libaneză pro-iraniană şi aliată a Hamas, şi „peste 750” au fost răniţi în decursul celor cinci luni.

Aceste ţinte „aflate în Liban şi Siria includ depozite de arme, structuri militare destinate activităţilor ofensive ale Hezbollah şi centre operaţionale de comandă şi control”, a mai spus armata israeliană.

De la începutul războiului în Gaza pe 7 octombrie, au existat schimburi zilnice de focuri între armata israeliană şi Hezbollah la graniţa dintre Israel şi Liban, provocând îngrijorări cu privire la extinderea conflictului în regiune.

Hezbollah afirmă că va pune capăt atacurilor împotriva Israelului doar dacă va exista o încetare a focului în Fâşia Gaza.

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a avertizat însă recent că un posibil armistiţiu în Gaza nu va submina „obiectivul” Israelului de a împinge Hezbollah de la graniţa sa de nord, prin forţă sau prin diplomaţie.