Ca să trăiești mai mult poți mânca legume, fasole și brânzeturi.

Diversitatea este o parte cheie a dietelor pentru oamenii din întreaga lume.

Consumul de brânză ar putea să îți întărească sistemul imunitar.

Nu există încă nicio pastilă sau supliment miracol care să te facă să trăiești mai mult, însă mai mulți cercetători au descoperit o variantă mult mai simplă pentru tine.

Oamenii de știință din diferite zone ale lumii, spun că fasolea este în centrul oricărei diete de longevitate de pe planetă. Fasolea, lintele și mazărea au nutrienți esențiali ce conțin fibre și proteine. Tim Spector, un renumit dietetician, explică că fasolea și leguminoasele îți pot îmbunătăți sănătatea intestinală și totodată îți întăresc sistemul imunitar.

Diverisitatea este o parte cheie a dietelor pentru oamenii din întreaga lume. Nu spaghetele sunt cele care hrănesc națiunile sănătoase, ci condimentele, ierburile și legumele spune profesorul Spector. Și mâncarea fermentată precum brânză ar putea, de asemenea, să îți întărească sistemul imunitar. În general, alimentele fermentate pot îmbunătăți digestia și pot reduce riscul de anumite boli, cum ar fi diabetul de tip 2 și bolile de inimă.

Deși carnea este o sursă bună de proteine, consumul prea mare de carne roșie poate crește colesterolul. Din punct de vedere istoric, centenarii nu consumă cantități uriașe de carne, precum o facem noi acum.

Ultimul sfat venit de la specialiști este să organizezi mese cu prietenii sau familia. Acest lucru contribuie la o digestie mai bună, la capacitatea de a comunica cu ceilalți și la eliminarea stresului. Cercetările au arătat că bogăția conexiunilor noastre sociale este probabil cel mai important factor atunci când vine vorba de a duce o viață lungă și sănătoasă.

Citește și