Polițiștii de frontieră ucraineni au reținut la circa 350 de metri de granița cu România un bărbat care făcuse 750 de kilometri pe bicicletă pentru a ajunge în țara noastră și să scape astfel de recrutare.

Serviciul de grăniceri din Ucraina a anunțat reținerea unui cetățean ucrainean care a mers 750 de kilometri cu bicicleta pentru a ajunge în România și să scape astfel de a fi trimis pe front, scrie TASS. Bărbatul a fost prins la 350 de metri distață de intrarea în România.

”Mișcarea unei persoane neidentificate către țara vecină a fost observată de polițiștii de frontieră, care l-au reținut la 350 de metri distanță de graniță. Bărbatul folosea o bicicletă, pe care o cumpărase din Nikolaev, la 750 de kilometri distanță”, a transmis serviciul de grăniceri pe canalul său Telegram.

Ucraina a interzis recent cetăţenilor ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care pot fi recrutaţi pentru a participa la război, să se apropie la o distanţă mai mică de 5 kilometri de frontiera cu România şi Republica Moldova.

Măsura vine pe fondul creşterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de persoane care încearcă să părăsească ţara pentru a nu se înrola în armată.