Un eveniment tragic a marcat viața familiei Higginson, după ce Joseph, un tânăr mecanic în vârstă de 27 de ani din Ramsbottom, Bury, a decedat după ce a luat o singură îmbucătură dintr-un preparat cu curry.

Joseph, cunoscut sub numele de Joe, suferea de alergie la nuci și migdale, însă consumase același tip de curry cu unt și pui în trecut fără a întâmpina probleme. Familia sa, devastată de pierderea suferită, dorește să sublinieze importanța conștientizării faptului că alergiile se pot agrava în timp, scrie Daily Star.

Localul de unde a fost comandată mâncarea oferise toate informațiile necesare privind alergenii, menționând clar că preparatul conține migdale.

Joe era conștient de alergiile sale și știa că preparatul conține migdale. Potrivit Manchester Evening News, tânărul a suferit un atac de cord la domiciliu imediat după ce a gustat din curry. Diagnosticat cu alergii doar cu câteva luni înainte, în iunie 2022 fusese consultat de un alergolog și testele cutanate au confirmat alergia sa la arahide, nuci, migdale și cocos.

I-a fost prescris un EpiPen – un autoinjector cu epinefrină pentru a reduce reacțiile alergice ale corpului – și a primit instrucțiuni despre cum să gestioneze anafilaxia, o reacție alergică severă și potențial fatală, care se manifestă extrem de rapid, de obicei provocată de alergii alimentare, medicamente sau înțepături de insecte.

Emily Higginson, sora lui Joe, a declarat în cadrul anchetei că fratele ei fusese internat în spital în aprilie acel an, dar nu își lua întotdeauna alergiile în serios.

Tragedia s-a petrecut în timpul unei mese în familie pe 28 decembrie 2022. Joe, a cărui moarte a salvat viețile altor persoane prin donarea de organe, conform dorințelor sale, comandase de la Restaurantul Indian Mala, iar familia era adunată la masă.

După ce a mâncat un aperitiv și o îmbucătură din felul principal cu curry și unt, Joe s-a ridicat brusc, a alergat spre chiuveta din bucătărie și apoi s-a îndreptat spre etaj. Sora sa i-a administrat EpiPenul în coapsă, dar fără niciun efect, și el s-a prăbușit la pământ.

Resuscitarea cardiopulmonară a fost efectuată, iar Joe a fost transportat la Spitalul Royal Bolton, unde, din nefericire, a decedat pe 4 ianuarie anul trecut.